jahad_header (5)

افزایش تولیدات آبزی پروری و شیلاتی در خوزستان97/10/25

افزایش تولیدات آبزی پروری و شیلاتی در خوزستان

 رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت:مجموع تولیدات آبزی پروری استان  نسبت به سال ۹۲ ،۲۷/۴درصد افزایش یافته است.

بنا به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: رییس سازمان در همایش ملی منطقه ای آبزی پروری مدیریت و  ارتقاء بهره وری منابع آب گفت: خوزستان با تولید ۱۳ و ۳ دهم درصد کل محصولات کشاورزی کشور، بزرگترین تولید کننده محصولات کشاورزی ایران است.

کیخسرو چنگلوایی با بیان اینکه استان خوزستان سومین تولید کننده محصولات آبزی پروری و شیلات کشور است افزود: در حال حاضر ۱۲۱ هزار و ۷۸۵ تن محصول آبزی پروری و شیلاتی در استان تولید می شود و در این بخش ۷۹ هزار و ۹۵۵ نفر اشتغال دارند.

وی مساحت مجتمع های شیلاتی استان در فاز اول را ۶ هزار و ۲۵۰ هکتار عنوان کرد و اظهار داشت: در دولت های یازدهم و دوازدهم مجموع تولیدات آبزی پروری استان ۲۷ و ۴ دهم درصد  افزایش یافته است.

چنگلوایی با بیان اینکه طبق برنامه ریزی های صورت گرفته در افق ۱۴۰۴ تولید محصولات کشاورزی استان باید به ۲۷ میلیون تن برسد اضافه کرد: در حال حاضر ۲ و نیم درصد آب های دنیا شیرین می باشد که فقط ۳۰ درصد آن قابل استحصال است و طبق این آمار فقط برای  ۳۳ درصد مردم جهان، آب کافی وجود دارد.

وی میزان  تبخیر در  کشور را بالاتر از میانگین جهانی اعلام کرد و تصریح نمود: میانگین بارندگی دراز مدت کشور ۲۴۳ میلی متر است و این در حالیست که پتانسیل تبخیر در کشور حدود ۲ هزار میلی متر در سال(سه برابر متوسط جهانی) می باشد.

چنگلوایی یکی از اقدامات مهم در راستای سازگاری با بی آبی را اصلاح الگوی کشت عنوان کرد و گفت: کشت محصولاتی که علاوه بر نیاز کم به آب، ارزش اقتصادی بالایی برای کشور دارد در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.

وی احداث مجتمع های پرورشی ماهیان گرمابی، سردآبی و میگو، پرورش متراکم کپور در استخرهای ذخیره آب کشاورزی، توسعه پرورش ماهی در قفس، کشت و پرورش تلفیقی با کشاورزی، و ... را از جمله برنامه های مهم برای توسعه بخش شیلات دانست و اضافه کرد: برای افزایش بهره وری آب باید کارهای تحقیقاتی ، علمی و پژوهشی بیشتری صورت گیرد همچنین آموزش بهره برداران با توجه به نیازسنجی انجام شود که در این خصوص آموزش های فنی و حرفه ای دارای اولویت می باشند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در پایان اظهار داشت: برای توسعه زیرساخت های شیلات باید اتکا به منابع دولتی کمتر شود و راه را برای بخش خصوصی هموار کرد در حال حاضر ۹۰ درصد محصولات شیلاتی توسط بخش خصوصی تولید می شود در حالیکه سهم این بخش در سیاست گذاری کم می باشد همچنین تهیه بانک اطلاعاتی منسجم با توجه به تحقیقاتی که صورت می پذیرد بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

 

  


برای فرستادن دیدگاه خود بايد وارد شوید یا نام نویسی نمایید.