jahad_header (5)

کاهش واردات روغن با کشت کاملینا در دیمزارها

 

کاهش واردات روغن با کشت کاملینا در دیمزارها

 

دوره آموزشی مدیریت کشت گیاه روغنی کاملینا توسط عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان برای کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی  سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، علی اکبرآبادی عضو هیئت‌علمی بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در جمع کارشناسان با اشاره به این که یکی از مشکلات زراعت دیم، پایین‌بودن تناوب محصولات از خانواده دیگر با غلات است گفت: استفاده از تناوب غلات - دانه‌های روغنی نقش مؤثری در افزایش عملکرد غلات و کنترل بیماری‌ها و آفات دارد.

وی در ارتباط با دلایل عدم توسعه دانه‌های روغنی دیم در کشور از نظر زراعی اضافه کرد: گیاهان روغنی رایج مانند سویا، آفتاب‌گردان و کانولا علی‌رغم مزیت‌های فراوان، دارای محدودیت‌هایی از جنبه‌های مختلف کشت و شرایط اقلیمی هستند و سایر دانه‌های روغنی نیز احتیاجات کودی زیادی داشته و به انواع بیماری ها و آفات حساس هستند.

اکبرآبادی تصریح کرد: استفاده از گیاهان روغنی جدید با سازگاری بیشتر و احتیاجات آبی کمتر می‌تواند راهکار مناسبی باشد.

وی تصریح کرد: کاملینا گیاهی دانه روغنی است که از خانواده شب بو (کلزا) و گیاهی علفی و یک‌ساله و خودگشن است و به دلیل خصوصیات آللوپاتیکی نقش مؤثری در کنترل علف‌های هرز دارد، این گیاه در زمین‌های درجه‌ دو قابلیت کشت دارد و مقاوم به سرما، خشکی و شوری است و در تمام اقلیم‌های ایران از جمله خوزستان قابلیت کشت دارد و کشت آن درحال‌توسعه است.

اکبرآبادی یادآور شد: چنانچه کاملینا در تناوب زراعی با غلات دیم وارد شود؛ انتظار می‌رود سالانه مقدار قابل‌توجهی دانه روغنی و کنجاله و سایر فراورده‌های حاصل از آن تولید شود و به‌این‌ترتیب نیاز کشور به واردات

دانه‌های روغنی و روغن کاهش یابد.


برای فرستادن دیدگاه خود بايد وارد شوید یا نام نویسی نمایید.