کاهش تنش شوری با استفاده از منابع کودی
دوره آموزشی با عنوان مدیریت تغذیه گندم در شرایط شور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، علیرضا جعفرنژادی عضو هیئت علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در جمع کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به چالش های کشاورزی گفت: یکی از مهمترین عوامل محدود کننده رشد و عملکرد محصولات کشاورزی افزایش شوری در محیط ریشه گیاه است.
وی اظهار داشت: افزایش شوری در خاک به دلیل وجود منابع نمک به صورت ذاتی یا به دلیل اقدامات مدیریتی است.
جعفرنژادی ادامه داد: از مهمترین اقدامات مدیریتی برای کاهش تنش شوری، استفاده از منابع کودی و عناصر غذایی است که در این خصوص استفاده از چهار عنصر پتاسیم، کلسیم، آهن و روی بسیار موثر هستند.
وی همچنین اضافه کرد: استفاده از کود های ضد تنش نظیر اسید های آمینه می تواند در کاهش تنش شوری موثر باشد.
جعفرنژادی خاطرنشان کرد: اقدامات مدیریتی نظیر استفاده از مواد کودی مناسب، آرایش کشت و رقم به طور معنی داری می توانند سبب افزایش عملکرد محصول گندم در زمین بدون سیستم زهکشی شود.