کاهش بار میکروبی شیر خام در خوزستان با نظارت های مستمر دامپزشکی
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذائی دامپزشکی استان گفت : در سال ۱۴۰۳ بار میکروبی شیر خام در استان خوزستان ۲۰ برابر کاهشی شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، عبداله محمدحسنی گفت: طرح پایش بهداشت و سلامت شیر خام تولیدی استان خوزستان طی ۴ مرحله در سال ۱۴۰۳ به اجرا در آمد.
محمدحسنی در ادامه افزود: در این طرح بیش از ۴۰۰ مورد نمونه برداری از واحدهای تولید، نگهداری موقت و فرآوری شیر خام استان (دامداری، مراکز جمع آوری شیر و کارخانجات شیر) تحت رصد و پایش کارشناسان بهداشتی استان قرار گرفت.
وی با اشاره به انجام ۱۲۰۰ مورد آزمایشات میکروبی و شیمیائی تخصصی شیرخام در آزمایشگاه مرجع منطقه ای دامپزشکی اظهار داشت: با توجه به نتایج بدست آمده از آزمونهای مذکور بار میکروبی شیر خام نسبت به سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۰ برابر کاهش یافته است.
محمد حسنی رعایت اصول بهداشتی و نظارت مستمردامپزشکی بر مراحل مختلف تولید و جمعآوری شیرخام را موجب کاهش بار میکروبی و افزایش کیفیت آن عنوان و بیان کرد: شیر، یك ماده غذایی طبیعی و كامل برای انسان است كه در صورت رعایت نكردن اصول بهداشتی باعث ایجاد عفونت، مسمومیت های غذایی، اختلالات گوارشی و یا بیماری های مشترك بین انسان و دام می شود و یكی از مهم ترین شاخص ها در تولید شیر سالم كاهش بار میكروبی آن است.