پیشگیری از بیماری خامج با رعایت بهداشت نخلستان و بهبود تغذیه
بهبود وضعیت تغذیه و رعایت بهداشت نخلستان از عوامل مهم پیشگیری از بیماری خامج میباشد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: مدیر جهاد کشاورزی آبادان گفت: با توجه به زمستان پر باران سال جاری و احتمال بیماری خامج با افزایش رطوبت ، بارندگی و مه ،به نخلداران توصیه میشود نسبت به رعایت موارد پیشگیری این بیماری اقدام کنند.
حسن دشتی نژاد افزود: بیماری پوسیدگی گل آذین خرما (خامج) که عامل قارچی دارد با باز شدن اولین اسپات ها علائم خسارت خود را ظاهر میسازد و از طریق صدمه زدن به گل آذین های نر و ماده سبب کاهش محصول تا ۵۰ درصد میگردد.
وی اظهار داشت: به نخلداران توصیه میگردد حتما پیشاز عملیات گرده افشانی(لقاح)؛ نسبت به پاکسازی تاج نخیلات، سوزاندن بقایا خارج از باغ و محلول پاشی با قارچ کش های تخصصی اقدام نمایند.
دشتی نژاد تصریح نمود: بهبود وضعیت تغذیه و رعایت بهداشت نخلستان نیز از عوامل مهم پیشگیری از این بیماری قارچی میباشد که این موارد توسط کارشناسان مروج و حفظ نباتات از طریق دوره های چهره به چهره و همچنین از طریق فضای مجازی به اطلاع کشاورزان رسانده میشود.