همفکری برای جلوگیری از آتش زدن مزارع در خوزستان
جلسه حفظ بقایای گیاهی و پیشگیری از آتش زدن مزارع در سازمان جهاد کشاورزی خوزستان برگزار شد.
بنا بر گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: با حضور رییس سازمان، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان، مدیران ، محققین و مروجین و کشاورزان، جلسه حفظ بقایای گیاهی و پیشگیری از آتش زدن مزارع در سازمان جهاد کشاورزی خوزستان برگزار گردید.
محقق و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی استان گفت: تأمین غذای سالم، مغذی و کافی جامعه هدف مهم سازمان جهاد کشاورزی می باشد.
موسوی فضل با بیان اینکه کلید حاصلخیزی خاک و اساساٌ بستر کشت سالم و ارگانیک حفظ و افزایش ماده آلی خاک است افزود: میزان مواد معدنی، مواد آلی مصرفی و میزان مواد آلی خاک باید در تعادل با هم باشند در این صورت زیست بوم سالم و محصول پایدار و سالم به وجود خواهد آمد.
وی ادامه داد: نابودی تفکر پویا و مثبت در ذهن کشاورزان، افزایش فرسایش خاک، تأثیر بر مواد معدنی خاک،کاهش عملکرد محصول، هدررفت مقادیر زیاد کربن به صورت دی اکسید کربن، آلودگی های زیست محیطی از جمله معایب و خسارات ناشی از سوزاندن بقایای گیاهی می باشد.
بنی عقبه کارشناس محیط زیست نیز در این جلسه گفت: قوانین الزام آوری در خصوص جلوگیری از آتش زدن بقایای گیاهی وجود دارد که در این مورد می توان به ماده ۲۰ قانون هوای پاک اشاره کرد که طبق آن آتش زدن اراضی کشاورزی پس از برداشت ممنوع بوده و اقدام کننده به جریمه نقدی درجه ۶ محکوم می شود.
در ادامه رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: در حال حاضر رشد کشاورزی نسبت به رشد جمعیت منفی می باشد اگر شاخص برداشت گندم را ۴۲ در نظر بگیریم در صورت آتش زدن بفایای گیاهی ظرف ۱۲ سال ۱/۶میلیون تن ماده آلی خشک را از دست خواهیم داد.
کیخسرو چنگلوایی با اشاره به اینکه آتش زدن در عمق ۲/۵سانتی متری زمین ۵۰ درصد از باکتری های مفید را از بین می برد اظهار داشت: کشاورزان نباید سود لحظه ای را بر سود درازمدت ترجیح دهند.
وی با بیان اینکه ماده ۶۸۸ قانون تعزیرات حکومنی بر برخورد با آلوده کنندگان محیط زیست تصریح دارد افزود: ارائه تسهیلات جهت خرید ماشین آلات و ادوات کشاورزی جهت از بین بردن کاه و کلش به صورت مکانیزه کمک موثری خواهد کرد که این سازمان مرتباٌ این مسئله را پیگیری می کند.