jahad_header (5)

نظارت جهاد کشاورزی خوزستان از تولید تا مصرف محصولات

نظارت جهاد کشاورزی خوزستان از تولید تا مصرف محصولات

 سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: باید بتوانیم فاصله تولید تا مصرف را کوتاه کنیم و انجمن ها و تشکل های واقعی را تقویت کنیم تا فرآیند کوتاه تر شود زیرا گرانی نه به سود تولید کننده و نه به سود مصرف کننده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، نشست هم‌اندیشی و هم‌افزایی به منظور هماهنگی بیشتر در اجرای طرح نظارتی ویژه ایام ماه مبارک رمضان و تعطیلات نوروز، در سازمان جهاد کشاورزی خوزستان برگزار شد.

 

در  این نشست، مدیر کل تعزیرات حکومتی استان، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان، مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری ، و سایر اعضای ذی‌ربط حضور داشتند.

 سرپرست سازمان در این نشست گفت: در حوزه امنیت غذایی و تنظیم بازار ،سازمان جهاد کشاورزی دو راهبرد اساسی‌ را دنبال می‌کند که اولویت اصلی تولید، تامین و توزیع کالاهای اساسی است و پس از آن رصد، نظارت و بازرسی بر بازار را برعهده دارد.

جواد سلطانی کاظمی افزود : کمیته ای در همین راستا تشکیل شده که ذیل این کمیته دو کارگروه در خصوص نحوه توزیع اقلام اساسی تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه اولویت توزیع اقلام اساسی با مناطق کمتر برخوردار است اظهار داشت: کمیته ای نیز در قالب اکیپ های تخصصی با همکاری صمت و تعزیرات بر قیمت کالا از ابتدای زنجیره تولید تا فروش نظارت می کند. سلطانی کاظمی تصریح کرد: یک هفته پیش از عید نوروز توزیع پرتقال و سیب با قیمت مصوب در ۵۱غرفه در استان آغاز خواهد شد.

وی اضافه کرد: باید بتوانیم فاصله تولید تا مصرف را کوتاه کنیم و انجمن ها و تشکل های واقعی را تقویت کنیم تا فرآیند کوتاه تر شود زیرا گرانی نه به سود تولید کننده و نه به سود مصرف کننده است.

سلطانی کاظمی با بیان اینکه استان در بسیاری از محصولات کشاورزی خودکفا است اظهار کرد:محصولاتی که در استان و کشور تولید می شود باید به قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد.  

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان نیز اظهار داشت: بر اساس داده های مرکز آمار ،سرانه مصرف گوشت مرغ در استان به ازای هر نفر ۲۶ کیلوگرم است که بر این اساس سالانه ۱۲۷ هزار و ۴۰۰ تن گوشت مرغ مورد نیاز استان است.

عبدالامیر نیرومند اضافه کرد : با قیمت مرغ متناسب با قیمت سایر مواد پروتئینی و مناسبت های تقویمی تغییر می‌کند.

وی ادامه داد: ۹۱۸ واحد مرغداری گوشتی در استان دارای پروانه بهره برداری هستند و ۲۱ میلیون تن مرغ در این مرغداری ها تولید می شود.

 نیرومند ادامه داد: ۹ کشتارگاه صنعتی طیور در استان وجود دارد و یک واحد دیگر در ایذه نیز طی روزهای آینده وارد زنجیره تولید خواهد شد.

وی افزود : طی هفته گذشته یک میلیون و ۶۰۰هزار تن جوجه ریزی در استان صورت گرفت که ۲۱۰۳ تن گوشت مرغ از آن استحصال شده است.

 نیرومند اظهار کرد : از ابتدای سال ۳۸۵ تن مرغ مازاد توسط پشتیبانی امور دام خریداری شده است.

وی با بیان اینکه در اسفند ماه سال جاری ۲۰ تن مرغ مازاد خریداری شده تصریح کرد: ۸۷۸ تن مرغ منجمد از ۴ تا ۱۰ اسفند در سردخانه های آبادان و اهواز ذخیره شده است.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی اظهار داشت : از ۹ اسفند سال جاری مانور نظارت در قالب ۶۹ اکیپ با همراهی سازمان صمت و تعزیرات حکومتی در همه شهرستان ها آغاز شده و ادامه دارد.

وی تصریح کرد: افرادی که کد بازرسی دارند در کشتارگاه ها و قصابی ها کار نظارت را برعهده دارند .

صالحی نسب افزود : اقداماتی که در سال جاری در حوزه تامین و نظارت در حال انجام است برای نخستین بار است که در استان انجام می‌شود و تا پایان فروردین نظارت ها ادامه دارد.

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان نیز در این جلسه گفت: استان خوزستان پس از گیلان و مازندران سومین تولید کننده برنج در کشور است.

عبدالرضا سید احمدی اضافه کرد: پیش از سیل ۹۸ میانگین کشت برنج در استان ۵۰ هزار تا ۶۰ هزار هکتار بود و پس از سیل این میانگین به ۱۵۰ هزار تا ۱۶۰ هزار هکتار رسیده است و از این میزان اراضی ۳۷۶ هزار تن برنج برداشت می شود.

وی با بیان اینکه نیاز استان به برنج ۲۱۵ هزار تن است و ما بقی صادر می شود تصریح کرد: پخت و ماندگاری برنج ایرانی باعث تقاضای بیشتر مردم به خرید برنج ایرانی نسبت به خارجی شده است.

مدیر صنایع کشاورزی استان نیز گفت: ۴۰۰ واحد برنجکوبی در استان وجود دارد که از این میزان ۲۹۱ واحد داری مجوز هستندو مابقی به صورت سنتی فعالیت می کنند.

نماینده تعاون روستایی استان هم در این نشست گفت:سازمان تعاون روستایی کشور سهمیه شب عید میوه پرتقال و سیب را ۲۰۰ تن شامل ۱۲۰ تن پرتقال و ۸۰ تن سیب به استان ابلاغ کرد همچنین ۱۵ درصد ذخیره احتیاطی را برای خوزستان در نظر گرفت.

لویمی با بیان اینکه ۵۱ غرفه در شهرستان ها برای توزیع میوه در نظر گرفته شده است ادامه داد: در حال حاضر ۳۰۰ تن سیب و پرتقال در سردخانه شهرستان کرخه ذخیره شده است و از ۲۳ تا ۳۰  اسفند سال جاری در استان توزیع خواهد شد.

 


برای فرستادن دیدگاه خود بايد وارد شوید یا نام نویسی نمایید.