معارفه سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان
در مراسمی که با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد جواد سلطانی کاظمی بعنوان سرپرست جدید سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان منصوب شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ،مراسم تودیع و معارفه سرپرست جهاد کشاورزی استان با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی ، مدیر کل دفتر هماهنگی امور استان های وزارت جهاد کشاورزی ، نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی ، مدیران کل ادارات تابعه و معاونین و مدیران سازمان برگزار شد.
معاون مدیریت و توسعه منابع وزارت جهاد کشاورزی گفت: بخش کشاورزی در کشور ما بخش سخت و پیچیده ای است زیرا میانگین بارش ها در کشور از میانگین جهانی کمتر است و با ریسک خطرات بیشتری در کشور روبرو است .
شاهپور علایی مقدم با بیان اینکه نیاز روز افزون غذا، تغییرات اقلیمی و تغییرات اکولوژیکی باعث شده کشاورزی در ایران تبدیل به کشاورزی مقاومتی شود افزود : طبق اعلام فائو ۴۴ مخاطره بخش کشاورزی را تهدید میکند که طبق آمار مدیریت بحران ۳۵ مخاطره در کشور ایران وجود دارد .
وی ادامه داد: پیش از انقلاب حدود ۳۷ تا ۴۰ میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید می شد که در حال حاضر این میزان به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است.
علائی مقدم تصریح کرد : سرانه تولید در کشور ما نسبت به میانگین جهانی پایین تر از میانگین جهانی است و به ازای هر نفر یک و نیم تن است.
وی اظهار داشت : اگر امروز از اقتدار صحبت می کنیم یکی از دلایل این است که در تولید گندم نان به خودکفایی رسیدیم و یکی از پایگاه های اصلی آن خوزستان است.
علایی مقدم افزود : یکی از بزرگترین مشکلات بخش کشاورزی کارایی مصرف آب در ایران است در حالیکه در دنیا به ازای هر مترمکعب آب ۲ و نیم کیلوگرم محصول تولید می شود در کشور ما این میزان ۹۰۰ گرم است و یکی از دلایل بیابان زایی و فرونشست زمین عدم صیانت از آب و خاک است. وی با بیان اینکه خرد شدن اراضی کشاورزی در کشور دومین مشکل این بخش است که عملیات کاشت ، داشت و برداشت را با مشکل مواجه کرده و باعث کاهش ضریب مکانیزاسیون شده اظهار داشت: سومین مشکل مهم عدم توجه به اقتصاد کشاورزی است. معاون مدیریت توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد : قبل از انقلاب ترکیب جمعیتی ۶۷ درصد روستایی و ۳۳ درصد شهری بود در حال حاضر ۸۰ درصد شهری و ۲۰ درصد روستایی است زیرا به اقتصاد روستا توجه نشده است .
شاهپور علایی مقدم تصریح کرد: انتظار می رود سرپرست جدید جهاد کشاورزی خوزستان با همدلی و هم افزایشی از همه ظرفیت ها و سلایق برای خدمت رسانی مفید استفاده کند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان اظهار داشت: همه ما در یک کشتی هستیم و این کشتی به ناخدا احتیاج دارد و زمانی که ناخدا دستوری میدهد باید تمام ارکان موجود در مجموعه راه حل های کشیدن بادبان ها به سمت بالا را پیدا کنند.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالامیر رجب پور ادامه داد: امنیت غذایی در مجموعه نظام ما و در جای جای افکار مهندسی وزارت جهاد کشاورزی به عنوان راهبرد معقول پذیرفته شده و تمامی برنامه ها در همین راستا است پس طبیعتاً ارکان حکمرانی نظام بدنبال تحقق آن هستند.
نماینده شادگان نیز گفت: با وجود ظرفیت های فراوان در استان خوزستان اما در بیکاری رتبه دوم را داراست و این نشان میدهد که در مدیریت و نظارت مشکل وجود دارد همه مدیران در آمار بیکاری سهیم هستند و کشاورزی بعنوان یک اشتغال پایدار می تواند برای رفع این مشکل نقش آفرینی کند.
هاشم خنفری اظهار داشت : انتظاری که از اجرای طرح ۵۵٠ هزار هکتاری در استان داشتیم در فاز دوم برآورده نشده است .
وی تصریح کرد : رسالت اول کشاورزی آموزش و ترویج و بهینه سازی است باید ساز و کارها صورت بگیرد تا منجر به افزایش تولید
شود همچنین باید هزینه و کار هدفمند باشد تا تولید بیشتر شود. خنفری اضافه کرد : عملیات کشاورزی بخصوص کاشت درخت مثمر بومی به کاهش ریزگردها کمک شایانی خواهد کرد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان نیز اظهار داشت : ۱۴ درصد محصولات کشاورزی کشور در استان خوزستان تولید میشود و در تولید محصولات مهم و استراتژیک رتبه اول را داراست. جواد سلطانی کاظمی اضافه کرد : در کیک اقتصاد ، بدون لحاظ نفت استان خوزستان ۱۱ تا ۱۲ درصد تولید ناخالص را برعهده دارد و با در نظر گرفتن صنایع ۲۵ درصد اشتغال استان مختص بخش کشاورزی است. وی با بیان اینکه باید سهمیه کشت بیشتری به استان اختصاص یابد ادامه داد: ضریب خوداتکایی طبق برنامه هفتم توسعه باید به ۹۰ درصد برسد . سلطانی کاظمی اضافه کرد :برای توسعه کشاورزی اگر به الگوی کشت، افزایش بهره وری ، تکمیل زنجیره های ارزش و … توجه نکنیم با شکست مواجه خواهیم شد. وی افزود : ما با خصوصی ترین بخش اقتصادی روبرو هستیم زیرا قسمت اعظم کار به کشاورزان برمی گردد بنابراین باید به اقتصاد کشاورزی توجه ویژه ای داشته باشیم . سلطانی کاظمی تصریح کرد: کارایی مصرف آب در استان ما نسبت به استان های دیگر کمتر است و با این وجود وزارت نیرو برای استفاده از سیستم های آبیاری نوین مشوقی در نظر نگرفته است . وی افزود : لازمه رسیدن به رشد اقتصادی ۵ ونیم درصد در برنامه هفتم توسعه ، افزایش بهره وری و رشد سرمایه گذاری است. سلطانی کاظمی تصریح کرد: علیرغم اینکه در برنامه ششم تبصره ای مبنی بر تخصیص ۱۵ درصد از تسهیلات بانک های غیر تخصصی به کشاورزی وجود داشت اما این امر بخوبی صورت نگرفت . وی گفت : با توجه به آسیبی که از آلاینده ها به بخش کشاورزی وارد میکنند باید سهمی از حق آلایندگی به بخش کشاورزی استان تعلق بگیرد. سلطانی کاظمی اضافه کرد: باید منابع مالی جدید را قدرتمند کرده و بخش خصوصی را مشارکت بیشتری دهیم . وی همچنین بر پیگیری فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری که مطالبه کشاورزان است تأکید و اظهار کرد: در انتخاب مدیران شایسته سالاری را مد نظر خواهم داشت.
در این مراسم از زحمات مجید نبی پور رییس سابق سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تقدیر و جواد سلطانی کاظمی به عنوان سرپرست جدید سازمان معارفه شد.