لزوم تهیه ماهی قرمز نوروز از مراکز عمده تحت نظارت دامپزشکی خوزستان
رئیس اداره بهداشت و مدیریت آبزیان دامپزشکی خوزستان از مردم خواست برای حفظ سلامت خانواده خود ماهی قرمز نوروز را از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، سید محمد مکی نیا گفت: با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و آغاز فروش ماهیان قرمز شب عید ضمن خودداری از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان به دلیل نگهداری این آبزیان در شرایط بهداشتی نامناسب، از شهروندان تقاضا میشود تا ماهی قرمز را از مراکز عمده تحت نظارت دامپزشکی که توسط شهرداری ها مشخص شده تهیه کنند.
وی اظهار کرد: اداره کل دامپزشکی خوزستان در ماههای پایانی سال برنامه کنترل و نظارت بر مراکز تولید و تکثیر ماهیان زینتی را برعهده دارد، اگرچه بیمارهای بسیار نادری میتواند از ماهی قرمز به انسان سرایت پیدا کند اما در برخورد و شرایط نگهداری آنها باید دقت بسیاری داشته باشیم.
مکی نیا افزود: مکانی که ماهی در آن نگهداری میشود بسیار حائز اهمیت است و توصیه میشود ماهیها حتیالامکان در آکواریومها و ظروف با دهانه بزرگ، با رعایت شرایط بهداشتی و هوادهی مناسب نگهداری شوند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان دامپزشکی استان خوزستان، در خصوص انتخاب ماهی سالم توصیه کرد: ماهی قرمز باید دارای تحرک مناسب و شنای متعادل باشد، پوست و باله های ماهی دارای ظاهری سالم و بدون ضایعه بوده، چشم ها نباید بیرون زده و یا فرو رفته باشند و ظاهری براق داشته و آبشش ماهی بدون زخم و خوردگی باشد و در مجموع از خرید ماهیهای بی حال خودداری شود .
وی یادآور شد: در تغذیه ماهیهای قرمز از خوراک با کیفیت استفاده شود و باید دقت شود میزان غذا دهی به شکلی باشد که در هرمرحله غذا دهی، کل غذا توسط ماهی مصرف شده زیرا تجمع بقایای غذا در ظرف باعث افزایش گازهای سمی و کاهش اکسیژن آب شده و در نهایت باعث مرگ ماهی خواهد شد .
مکی نیا افزود: از رهاسازی ماهی قرمز،حلزون و لاک پشت زینتی پس از ایام نوروز در رودخانه ها، تالاب ها و آب های آزاد جدا خودداری کنید و از آکواریوم،حوضچه و آب نمای پارک ها برای این منظور استفاده شود.
وی تصریح کرد: از تماس حفاظت نشده با ماهیهای قرمز خصوصاً توسط کودکان، افراد مسن و افرادی که از سیستم ایمنی پایینی برخوردار هستند خودداری شود و در صورت تماس دست ها با آب و صابون شستشو شود.