سد گتوند ، سدی محکم در مقابل کشاورزی استان
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از تأثیر منفی سد گتوند بر روی محصولات کشاورزی سخن گفت.
بنا بر گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کیخسرو چنگلوایی در نشست با اصحاب رسانه گفت: یکی از دغدغه های جامعه کشاورزی خوزستان وجود سد گتوند و آسیب های آن به محصولات کشاورزی می باشد.
کیخسرو چنگلوایی افزود: بعد از آبگیری سد گتوند در محافل دانشگاهی و دولتی اظهار نگرانی هایی به وجود آمد و سمینارها و جلسات مختلفی در این خصوص برگزار شد که در نهایت طبق دستور سازمان برنامه و بودجه، تحقیقات و علاج بخشی به موسسه علوم آب دانشگاه تهران موکول شد.
وی افزود: بعد از تحقیقات انجام شده توسط این موسسه سناریوهای مختلفی جهت حل این مشکل در نظر گرفته شد که انتقال آب شور از پایین مخزن به خلیج فارس، انتقال آب های شور به فاصله حدود ۳۵ کیلومتری سد گتوند، تخلیه سریع آب از دریچه های تحتانی و مدیریت مخزن آب شیرین بالا و پایین سد از مهمترین راهکارهای ارائه شده بود.
چنگلوایی با بیان اینکه مدیریت مخزن راهکار اصلی جهت حل مشکل پیشنهاد شد اظهار داشت: در حال حاضر EC سد گتوند قبل از آبگیری بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ میکرو موس است و ۵/۷ میلیون تن نمک محلول نیز در مخزن پشت سد قرار دارد که سالانه ۵/۳ میلیون تن نیز به این حجم اضافه می شود و رها سازس این آب بر روی کمیت و کیفیت محصولات تأثیر منفی خواهد داشت.
وی ادامه داد: کاهش شدید بارندگی و کاهش ورودی آب به مخزن و بالا رفتن درجه حرارت، انتقال نمک از لایه های پایین به لایه های بالا را به دنبال خواهد داشت و در این صورت با مشکل آب شرب نیز مواجه خواهیم شد.