jahad_header (5)

رعایت نکات فنی برداشت ضامن برداشت موفق گندم و کلزا در خوزستان

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اظهار کرد: با ذکر نکات فنی برداشت و آگاهی بخشی به کشاورزان، تلفات مربوط به ریزش کمباین کاهش می یابد.  

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، سید بهرام اندرزیان رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ضمن اشاره به فرا رسیدن فصل برداشت و لزوم آگاهی کشاورزان به نکاتی در خصوص برداشت با کمباین گفت: باید تلاش شود با ذکر این نکات و آگاهی بخشی به کشاورزان، تلفات مربوط به ریزش کمباین کاهش یابد.

وی افزود: مواردی از جمله تعیین زمان مناسب برداشت، انتخاب صحیح کمباین و توجه به کارکرد صحیح کمباین از جمله نکاتی است که کشاورزان باید به آن توجه داشته باشند.

اندرزیان با بیان این مطلب که زمان مناسب برداشت گندم زمانی است که ساقه ها خشک شده و با خم کردن آنها با دست بشکنند اظهار کرد: از دیگر علائم زمان برداشت گندم این است که دانه مرحله خمیری خود را طی کرده و با فشار دادن شیار وسط آن، بذر به دو نیم شود.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ضمن اشاره به زمان برداشت کلزا تصریح کرد: زمان برداشت کلزا در استان زمانی است که ۱۵ درصد غلاف های بوته، دانه هایشان سبزرنگ باشند.

اندرزیان در ادامه بیان داشت: کمباین مناسب برای زمین های بزرگ و با عملکرد بیش از ۵ تن در هکتار باید از نوع کمباین هایی با مخزن بزرگ (با ظرفیت مخزن بالای ۳ تن) انتخاب شوند تا تلفات زمان برداشت کاهش یابد همچنین برای اراضی با عملکرد پایین باید از کمباین مجهز به چرخ و فلک نوع پلیتی استفاده شود و سرعت حرکت و چرخش چرخ و فلک افزایش یابد.

وی همچنین گفت: در اراضی با تراکم متوسط، زیاد و یا زمین های ورس کرده باید از چرخ و فلک نوع چنگالی استفاده شود و سرعت حرکت کاهش یابد، در زمان برداشت باید تلفات بدنه و همچنین ریزش سنبله در جلو و ریزش دانه و همچنین خوشه های نیم کوب در عقب کمباین بررسی شود.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: وجود مقدار زیاد خوشه های نیم کوب در عقب کمباین نشانه این بوده که هنوز زمان برداشت فرا نرسیده است و رطوبت دانه زیاد است، همچنین تلفات ریزش دانه در جلو کمباین ممکن است به دلیل سرعت چرخش نامناسب چرخ و فلک، عدم تطابق شانه برش و فاصله نامناسب هلیس تا کف پلاتفرم باشد.

اندرزیان در همچنین تصریح کرد: در زمان برداشت باید مخزن دانه نیز بررسی شود و در صورت وجود دانه های شکسته و کثیفی بذور به کمباین دار اطلاع رسانی شود.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی در خاتمه گفت: امید است با رعایت نکات ذکر شده تلفات ریزش کمباین ها کاهش یافته و سودآوری کشاورزان عزیز افزایش یابد.

 


برای فرستادن دیدگاه خود بايد وارد شوید یا نام نویسی نمایید.