jahad_header (5)

خاک‌ورزی حفاظتی روشی مؤثر در بهبود بهره‌وری و حفاظت از منابع

خاک‌ورزی حفاظتی روشی مؤثر در بهبود بهره‌وری و حفاظت از منابع

با حضور عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، دوره آموزشی خاک‌ورزی حفاظتی برای کارشناسان کشاورزی در معاونت آموزش مرکز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، جعفر حبیبی اصل عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان طی یک دوره آموزشی ضمن تاکید بر اهمیت خاک‌ورزی حفاظتی به‌عنوان روشی مؤثر در بهبود بهره‌وری و حفاظت از منابع گفت: از جمله مزایای خاک ورزی حفاظتی  می‌توان به انجام به‌موقع تهیه بستر بذر که موجب افزایش کارایی در مراحل کاشت می

شود اشاره کرد.

وی افزود: کاهش هزینه‌ها و مصرف انرژی در فرآیند آماده‌سازی زمین به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مزایای اقتصادی این روش است.

حبیبی اصل  یکی از جنبه های مثبت خاک ورزی حفاظتی را حفظ و مدیریت بقایای گیاهی دانست که به بهبود ساختار خاک و افزایش مواد آلی آن کمک می کند، همچنین این بقایا موجب حفظ رطوبت خاک به‌عنوان عاملی مؤثر در کاهش نیاز به آبیاری و افزایش بهره‌وری کشاورزی خواهد شد.

وی ادامه داد: از دیگر مزایای خاک‌ورزی حفاظتی می توان به جلوگیری از فرسایش خاک و محافظت از کیفیت زمین‌های زراعی عنوان کرد.

حبیبی اصل خاطر نشان کرد:  یکی دیگر از دستاوردهای مهم این روش افزایش حاصلخیزی خاک است که به‌واسطه حفظ مواد آلی و بهبود شرایط زیستی خاک به دست می آید.

 


برای فرستادن دیدگاه خود بايد وارد شوید یا نام نویسی نمایید.