حفاظت از خاک با تناوب زراعی و کشاورزی پایدار
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: با استفاده از فرآیندهای کشاورزی، تناوب زراعی و الگوی کشت و کشاورزی پایدار می توان از دادن کود اضافی جلوگیری کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، رییس سازمان در همایش روز جهانی خاک گفت : بدلیل بارندگی در اردیبهشت ماه سال جاری که همزمان با فصل برداشت گندم بود موظف شدیم ۵۶۰ هزار تن محصول گندم باقیمانده در مزارع را به فضاهای سرپوشیده انتقال دهیم و در همین راستا ۲۸ هزار کامیون روزانه ۴ هزار تن محصول را به فضای سرپوشیده درنظر گرفته انتقال دادند.
مجید نبی پور اضافه کرد: پیشنهاد می کنم کمیته فنی درباره مسائل مهمی از جمله آب، خاک، محیط زیست با حضور دانشگاهیان در استان تشکیل شود
وی اضافه کرد: استان خوزستان ۶.۴دهم میلیون هکتار وسعت ، یک میلون هکتار جنگل دارد همچنین دارای ۲و ۲ میلیون هکتار اراضی کشاورزی است که ۳ درصد آن کلاس یک ، ۱۵ درصد آن کلاس دو ، ۱۸ و نیم درصد آن کلاس سه، ۸ و نیم درصد کلاس ۴ ، ۵۵ درصد کلاس ۵ و دو و نیم درصد مخلوط است.
نبی پور ادامه داد: الگوی کشت پاییزه برای سال جاری در استان یک میلیون و ۳۲ هزار هکتار است و الگوی کشت تابستانه ۳۰۰ هزار هکتار است.
وی با بیان اینکه استان خوزستان در تولید گندم، ذرت دانه ای، چغندرقند ، ذرت سیلویی، صادرات خرما رتبه اول را داراست و در عملکرد آبی و خاکی نیز رتبه اول کشور را دارد تصریح کرد: از شمال تا جنوب استان تفاوت دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه ای وجود دارد.
نبی پور اظهار داشت: در صورت اصلاح اراضی، ذخیره رطوبت ، مبارزه با آفات و بیماری ها ، اجرای آبیاری تحت فشار و ارقام عملکرد بالا و ... تا ۵ سال آینده ۶ میلیون تن گندم در استان تولید خواهد شد.
وی افزود: گندم تولید شده در سال گذشته خوراک ۱۵ میلیون نفر از مردم ایران را تأمین کرد همچنین ۴۶۰ هزار تن برنج تولید شد که غذای ۱۴ میلیون نفر ایرانی را تأمین کرد چغندر قند تولید شده نیز برای ۷ میلیون نفر از مردم کشور و نیشکر ۳۲ تا ۳۵ میلیون نفر تولید شد.
نبی پور ادامه داد: با توجه به تولیدات مهمی که در استان صورت می گیرد لازم است کارهای زیست محیطی از جمله مبارزه با آفات به صورت علمی در استان انجام شود.
وی اظهار کرد: تصویب قانون حفاظت از خاک ، پیگیری ردیف استانی از سازمان برنامه و بودجه ، جمع آوری اطلاعات آزمایشگاه خاک شناسی خصوصی دارای مجوز از جمله اقدامات صورت گرفته در استان توسط سازمان جهاد کشاورزی در زمینه حفاظت از خاک است.
نبی پور تصریح کرد: با استفاده از فرآیندهای کشاورزی، تناوب زراعی و الگوی کشت و کشاورزی پایدار می توان از دادن کود اضافی جلوگیری کرد.