jahad_header (5)

توصیه های پیشگیرانه علیه آفت کرم میوه خوار خرما به نخلداران آبادانی

 

توصیه های پیشگیرانه علیه آفت کرم میوه خوار خرما به  نخلداران آبادانی

 

کشاورزان  می توانند با استفاده از روش های مکانیکی و زراعی و در صورت نیاز شیمیایی از خسارت آفت کرم میوه خوار خرما  پیشگیری نمایند   

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان:  مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبادان با بیان اینکه کرم میوه خوار خرما در اکثر نقاط خرماخیز وجود دارد گفت: این آفت که در زبان محلی جنوب غرب خوزستان حمیره خوانده می‌شود در مرحله کیمری خرما به میوه های نارس خسارت زده و سبب تغییر رنگ آنان به قرمز تیره و ریزش آنها می‌شود و از این طریق به عملکرد تولید محصول  خسارت وارد می‌کند.

 

حسن دشتي نژاد اظهار داشت: لازم است کشاورزان از طریق روش های مکانیکی و زراعی و در صورت نیاز شیمیایی از خسارت این آفت پیشگیری نمایند   

وی پوشش دهی خوشه ها با الیاف حصیری همچنین  جمع‌آوری و انهدام میوه‌های آلوده، انجام هرس دمبرگ و حذف الیاف اطراف تنه، تکریب و هرس به‌موقع برگ، رعایت اصول به باغی مانند جلوگیری از کاشت متراکم درختان خرما، رعایت اصول آبیاری، حذف پاجوش های اضافی، جمع‌آوری بقایای گیاهی و انتقال به خارج از باغ و امحا آن‌ها و کنترل علف‌های هرز را شامل روش مکانیکی دانست.

 

دشتی نژاد ادامه داد: لارو آفت قسمت انتهایی میوه خرما را سوراخ کرده و خود را با هسته خرما می‌رساند و از هسته و گوشت تغذیه می‌کند و از سوی دیگر خارج می‌شود در نتیجه ارتباط میوه با دم خوشه قطع شده تغییر رنگ داده و می‌ریزد.

 

وی با اشاره به اینکه ریزش میوه تا ۱۵ درصد طبیعی است تصریح نمود: در صورت افزایش میزان ریزش بیش از ۱۵ درصد مبارزه شیمیایی با سموم اکتیلیک ، مالاتیون یا رلدان در دو نوبت که نوبت اول  یک هفته تا ۱۰ روز پس از تلقیح خرما و نوبت دوم ۴ الی ۵ هفته پس از اولین سمپاشی،  طبق دوز های ذکر شده توسط کارشناسان حفظ نباتات توصیه میشود.

 


برای فرستادن دیدگاه خود بايد وارد شوید یا نام نویسی نمایید.