jahad_header (5)

بهبود معیشت کشاورزان با جهش تولید در دیمزارها

بهبود معیشت کشاورزان با جهش تولید در دیمزارها

جانشین مدیر ارشد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها افزایش تولیدات زراعی، بهبود معیشت کشاورزان دیم کار و افزایش تولیدات زراعی در افق ۵ ساله را به دنبال دارد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان : مدیر ارشد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در جلسه‌ جهش تولید در دیم‌زارهای استان که با حضور مدیران استانی و شهرستانی در سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد با بیان اینکه طرح جهش تولید در دیمزارها، طرحی ۵ ساله است گفت: این طرح از سال گذشته برای نخستین بار در ۶ استان کشور در سطح ۶۶۰ هزار هکتار اجرا شد. 

عبدالعزیز فدعمی افزود :با اجرای این طرح شاهد افزایش تولید ۲۵ تا ۳۰ درصدی محصولات دیم در استان بودیم و علیرغم تمام مشکلات موجود، خوزستان یکی از استان‌های موفق در اجرای این طرح بوده است.

وی اظهار داشت: هدف از اجرای این طرح افزایش تولیدات زراعی، بهبود معیشت کشاورزان دیم کار و افزایش تولیدات زراعی از ۶ میلیون تن به ۱۳ میلیون تن در افق ۵ ساله است. 

فدعمی با بیان این که در سال جاری با توجه به موفقیت این طرح مقرر شد اجرای آن از ۶ استان به ۱۵ استان ارتقا یابد تصریح کرد: این طرح در سال جاری در ۱۵ استان در سطح معادل دو میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار اجرا خواهد شد که سهم خوزستان از این میزان بیش از ۴۵ هزار هکتار خواهد بود.

وی اضافه کرد: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در سال گذشته ۱۴۰ میلیارد تومان یارانه را به این طرح اختصاص داد که این مبلغ در سال جاری به ۳۶۰ میلیارد تومان ارتقا خواهد یافت و در کنار این مبلغ نیز ۳۶۰ میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است.

فدعمی اظهار امیدواری کرد با تلاش همه همکاران و دست اندرکاران در ۱۲ شهرستان تحت پوشش این طرح بیش از پیش شاهد جهش تولید در دیمزارهای استان باشیم.

در ادامه این جلسه مدیر امور زراعت سازمان با بیان این که در طرح جهش تولید در دیم‌زارها تامین ادوات دیم از اهمیت بسزایی برخوردار است گفت: برای تامین ادوات دیم یارانه مستقیم در نظر گرفته شده و سهم هر شهرستان تعیین شده است.
سید احمدی با اشاره به اقدامات مورد نیاز برای اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها تصریح کرد: از جمله این اقدامات می توان به توزیع بذر هیبرید کلزا برای کشاورزان این طرح بر اساس ۵ کیلوگرم در هکتار، توزیع کود پایه مورد نیاز تمام محصولات طرح ثبت اطلاعات کامل کشاورزان طرف قرارداد در سامانه دیم‌زارها، تقسیم برش طرح بر اساس مراکز جهاد کشاورزی در هر شهرستان، تعیین کارشناسان ناظر در هر مرکز و معرفی آن به استان و ستاد اجرایی و همکاری مستمر با صندوق بیمه جهت پوشش کامل سطح جهش تولید در دیم زارها اشاره کرد.

وی همچنین تکمیل و ارسال فرم گزارش پیشرفت فیزیکی طرح به مدیر زراعت، پیگیری و ارسال سریع متقاضیان دریافت ادوات طرح به اداره مکانیزاسیون، آمادگی بوجاری خود مصرفی در شهرستان برای بذرمال کردن گندم با کود ارسالی و ارسال سریع گزارش کمبود کودهای پایه برای تامین از دیگر اقدامات مورد نیاز برای اجرای طرح جهش تولید در دیم زارها برشمرد.


برای فرستادن دیدگاه خود بايد وارد شوید یا نام نویسی نمایید.