jahad_header (5)

برگزاری نشست‌ تخصصی خبرگانی خاک‌ورزی و کاشت محصولات پاییزه در خوزستان

 برگزاری نشست‌ تخصصی خبرگانی خاک‌ورزی و کاشت محصولات پاییزه در خوزستان

نشست تخصصی خبرگانی خاک‌ورزی و کاشت محصولات پاییزه در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان برگزار شد.

 

به گزارش روابط‌عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، نشست تخصصی خبرگانی خاک‌ورزی و کاشت محصولات پاییزه در استان با حضور متخصصان مرتبط با موضوع از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، سازمان جهاد کشاورزی مدیران جهاد کشاورزی استان برگزار شد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان  گفت: ۹۵ درصد غذای انسان از زمین به دست می‌آید به همین جهت خاک به‌عنوان یک منبع طبیعی در استقرار کشاورزی پایدار نقش اساسی دارد.

وی افزود: تا سال ۲۰۳۰ تولیدات کشاورزی کشور می‌بایست ۴۵ درصد افزایش یابد، این در حالی است که منابع آبی کشور بیش از ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت و باتوجه‌ به افزایش جمعیت و محدودیت‌های موجود لازم است منابع تولید به‌ویژه خاک حفظ و تقویت شوند.

 در ادامه  جعفرنژادی عضو هیئت‌علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز ضمن بیان برخی چالش‌های خاک‌های استان اظهار داشت: عمده مشکلات خاک‌های استان شامل شوری، بافت سنگین، کمبود شدید میکروارگانیسم‌ها و مواد آلی است.

 حبیبی اصل عضو هیئت‌علمی بخش فنی مهندسی مرکز نیز با اشاره به روش‌های مناسب خاک‌ورزی در کاشت محصولات مختلف زراعی، آخرین توصیه‌های فنی را نیز ارائه داد.

وی باتوجه‌به افزایش هزینه‌های تولید و مشکلات مرتبط با منابع آب‌وخاک، مناسب‌ترین روش خاک‌ورزی و کاشت را اجرای کشاورزی حفاظتی دانست.

حبیبی تأکید کرد: انجام کشاورزی حفاظتی علاوه بر کاهش هزینه‌ها و انرژی مصرفی در تولید محصولات کشاورزی، باعث افزایش حاصلخیزی خاک و پایداری منابع تولید خواهد شد.

 

شیرالی مسئول اجرای طرح گندم بنیان سازمان جهاد کشاورزی استان با ارائه گزارشی از روند اجرای پایلوت کشاورزی حفاظتی که به مدت پنج سال در جنوب استان انجام شد تصریح کرد: نتایج این پایلوت نشان داد که کشاورزی حفاظتی موجب افزایش عملکرد محصول می شود علاوه بر این، حاصلخیزی و مواد آلی خاک نیز بهبود یافت.

 در ادامه ناصری معاون کشاورزی شرکت توسعه نیشکر دهخدا با اشاره به نقش و اهمیت تناوب زراعی در کشت نیشکر خاطرنشان کرد: تناوب محصولات زراعی مانند گندم، کلزا و چغندرقند با نیشکر موجب افزایش قابل‌توجهی در عملکرد تولید نیشکر شد.

 خراسانی عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، یکی دیگر از سخنرانان با ذکر تجربیات خود در زمینه روش‌های مناسب خاک‌ورزی و کاشت محصولات زراعی گفت: در حال حاضر، طراحی و ساخت دستگاه شورسنج هوشمند خاک در دست بررسی است.

 در پایان با تشکیل یک پنل تخصصی با حضور محققان و متخصصان مربوطه، ضمن تبادل نظر علمی، به سؤالات حاضران نیز پاسخ داده شد.


برای فرستادن دیدگاه خود بايد وارد شوید یا نام نویسی نمایید.