jahad_header (5)

بررسی تنش های موجود در خوزستان و تأثیر آن بر بخش کشاورزی96/10/5

بررسی تنش های موجود در خوزستان و تأثیر آن بر بخش کشاورزی

کارگاه آموزشی تغذیه متعادل گیاه و مدیریت تنش ها در راستای پایداری تولیدات کشاورزی در اهواز برگزار شد.

بنا بر گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: با حضور عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، معاون بهبود تولیدات گیاهی، معاون بهبود تولیدات گیاهی، کمیته نظارت و بازرسی بر انواع مواد کودی و کارشناسان و کشاورزان استان کارگاه آموزشی تغذیه متعادل گیاه و مدیریت تنش ها در راستای پایداری تولیدات کشاورزی در اهواز برگزار گردید.

معاون بهبود تولیدات گیاهی با بیان اینکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان وجود دارد که ۱۳۸ نوع محصول زراعی و باغی در این اراضی کشت می شود گفت: ۹۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان مشغول فعالیت هستند.

محمد قاسمی نژاد افزود: با وجود تنش کم آبی و منابع آب و خاکی که در استان وجود دارد باید با استفاده از روش های مناسب تنش های موجود را کاهش داد و با استفاده از مدیریت کنترل بیولوژیکی و تلفیقی عوامل زیان رسان را مدیریت کرد.

وی ارتقاء ضریب مکانیزاسیون، بومی کردن تکنولوژی، توسعه کشت گلخانه ای و لزوم اعمال روش های خاص در خصوص بهره وری از نهاده ها را از دیگر راه های توسعه و ترویج کشت بهینه دانست.

دبیر کمیته نظارت و بازرسی بر انواع مواد کودی استان نیز گفت: با توجه به روند افزایش جمعیت و لزوم مدیریت افزایش تولید در واحد سطح ناگزیر به افزایش تولیدات محصولات هستیم.

 

 

 

 

 

 

علیرضا جعفر نژادی در ادامه افزود: عدم توجه به عناصر غذایی و تخلیه خاک ها،از بین رفتن فیزیک خاک و وجود بیماری های مختلف که باعث ایجاد تنش و اثرگذاری بر تولیدات شده است را از عمده مشکلات موجود دانست.

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد حاصلخیزی خاک در خوزستان دچار مشکل تغذیه ای است یادآور شد: ارائه برنامه غذایی مناسب و برگزاری کلاس های آموزشی در همه مراحل فنولوژیکی گیاه می تواند کمک شایانی به این امر کند.    

در ادامه محمد بنی غیبی عضوهیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب کشورتوجه به نقش عناصر غذایی در تغذیه را بسیار مهم دانست و گفت:با بررسی تنش های خشکی، اکسیژن و گرما، می توان عدم توجه به نیاز عمومی و اختصاصی گیاه، عدم توجه به شیوه  استفاده صحیح کود با توجه به شیوه های جذب توسط ریشه و انتخاب گیاه و عدم توجه به نقش تغذیه در گذر از تنش های محیطی را از عمده مشکلات بخش کشاورزی نام برد.


برای فرستادن دیدگاه خود بايد وارد شوید یا نام نویسی نمایید.