jahad_header (5)

بازار، حلقه مفقوده محصولات سالم کشاورزی

 

بازار، حلقه مفقوده محصولات سالم کشاورزی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: باید بستر برای تقاضا و فروش محصولات سالم ایجاد شود.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: رییس گروه محیط زیست و سلامت غذا در جلسه زنجیره تولید، بازارسازی، فرهنگ شازی و ارزش گذاری محصولات استاندارد  گفت : دولت مشوق هایی برای تولید محصول سالم از جمله کاهش ۲۰ درصدی هزینه بیمه محصولات کشاورزی، کاهش ۹۵ درصدی تعرفه قرارداد صدور پروانه، هماهنگی با وزارت بهداشت برای پذیرش نشان کد مجاز ،آمادگی اتحادیه های تعاون روستایی، صندوق های زنان روستایی ،صندوق توسعه برای ایجاد هلدینگ فراهم کرده است.

ژاله کریمی نژاد با بیان اینکه کشاورزان برای عرضه محصول سالم باید در سامانه سماک ثبت نام نماید افزود: عدم وجود جایگاه عرضه و فروش محصولات تولید شده ،طولانی بودن زمان اخذ نتایج از آزمایشگاه های مرجع از مهمترین مشکلات تولید محصول سالم می باشد 

وی اظهار داشت : با وجود اینکه سالانه میزان IPM در استان افزایش می یابد ولی برند محصول سالم تغییری نداشته زیرا کشاورز محصول خود را تولید میکند ولی به دلیل عدم حلقه های تولید برندسازی صورت نمی گیرد

رئیس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز صفی آباد نیز در این جلسه با بیان اینکه آزمایشگاه تشخیص و ردیابی گیاهان تراریخته به تازگی در این مرکز آغاز بکار کرده اظهار داشت: یکی از فواید استفاده از گیاهان تراریخته برای افزایش تولید می باشد .

شوشی ادامه داد: هدف از تولید گیاهان تراریخته ،گیاهان مقاوم به علف کش،مقاوم به آفات، مقاوم به تنش های غیر زیستی می باشد.

وی با بیان اینکه سطح کشت گیاهان تراریخته از ۴ سال پیش از یک و هفت دهم میلیون هکتار به ۱۸۰ میلیون هکتار رسیده است .

شوشی با بیان اینکه عمده محصولات تراریخته مانند سویا، ذرت، پنبه از خارج از کشور وارد می شود اضافه کرد: ۹۰ درصد ذرت مصرفی کشور از طریق واردات تامین می شود

وی ادامه داد: ۱۷ ژن مجاز و غیر مجاز در گیاهان تراریخته وجود دارد که در این آزمایشگاه تشخیص داده می شود

مدیر حفظ نباتات سازمان در ادامه جلسه گفت : یک میلیون و دویست هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات کشاورزی استان می باشد و سالانه ۶ هزار تن سم در محصولات استفاده می شود بعضی از این سموم ۳ تا ۲۵ روز در گیاه باقی می ماند و باقیمانده آن ۶ ماه تا یکسال در خاک ماندگار می شود ما سعی کرده ایم از سمومی که دوره کارنس کمتری دارد استفاده کنیم

حسنی با بیان اینکه حلقه مفقوده محصول سالم عدم بازار برای عرضه این محصول است تصریح نمود: هشت محصول گوجه و خیار کشت روباز و گلخانه ای ، سیب زمینی، پیاز، پرتقال و سیب محصولاتی هستند که مصرف تازه خوری انها سموم بیشتری را نسبت به محوصلات دیگر وارد بدن می کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان گفت: باید بستر برای تقاضا و شرایط برای فروش ایجاد شود.

تورج نوروزی افزود: اگر محصول سالم به صورت قراردادی کشت شود کشاورزان بیشتری برای کشت این محصول اقدام خواهند کرد.

در پایان این جلسه مصوب شد سرمایه گذار و کشاورزانی که تمایل به کشت محصول سالم دارند جهت همکاری و اقدام به کشت قراردادی به دبیرخانه کارگروه معرفی شود همچنین بر تولید برنامه های آموزشی تاکید بیشتری گردد.

 

 

 


برای فرستادن دیدگاه خود بايد وارد شوید یا نام نویسی نمایید.