jahad_header (5)

افق روشن ذرت در خوزستان با رعایت اصول به ز راعی و به نژادی99/04/29

افق روشن ذرت  در خوزستان با  رعایت اصول به  ز راعی و به نژادی

مدیر شرکت توسعه کشت ذرت خوزستان گفت: در راستای ارتقای سطح و تولید ذرت دانه ای  در افق ۱۴۰۴ اعمال فاکتورهای به زراعی و به نژادی از الزاماتی هست که باید به اجرا در آید.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: مشاور رییس سازمان و مدیر شرکت توسعه کشت ذرت گفت:  به دلیل ویژگی های بسیار زیاد خود، به ویژه قدرت سازگاری با شرایط اقلیمی گوناگون بسیار زود در تمام دنیا گسترش یافت و مکان سوم را بعد از گندم و برنج از نظر سطح زیر کشت به خود اختصاص داد و در بین غلات به دلیل عملکرد بالایی که در واحد سطح دارد به عنوان سلطان غلات نام گرفته است.

 محمد قاسمی نژاد با بیان اینکه ذرت از محصولات خوراکی مهم در جهان است اما در ایران بیشتر در خوراک دام و طیور استفاده می شود و سهم ۷۰ درصدی در قیمت تمام شده تولید محصولات پروتئینی دارد افزود: در حال حاضر ذرت چهارمین کالای عمده وارداتی کشور می باشد و ایران ششمین کشور وارد کننده ذرت در جهان است .

وی ادامه داد:  با برنامه ریزی انجام شده در وزارت متبوع در افق ۱۴۰۴ سطح زیر کشت ذرت دانه ای به ۴۰۰ هزار هکتار تدوین شده است که با برآورد عملکرد میانگین ذرت دانه ای به مقدار ۸ هزار و ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار شاهد تولید ۳/۳ میلیون تن خواهیم بود.

 قاسمی نژاد با بیان اینکه  سالانه بیش از ۱۰ میلیون تن ذرت سیلویی در کشور تولید و به صورت مستقیم توسط مصرف کنندگان خریداری می شود اضافه کرد: در راستای ارتقای سطح و تولید ذرت دانه ای  در افق ۱۴۰۴ اعمال فاکتورهای به زراعی و به نژادی از جمله بکارگیری شیوه آبیاری نوین (تیپ)، الگوی کشت مناسب برای هر منطقه، کشت نشایی، افزایش راندمان آبیاری، ارتقاء مکانیزاسیون، تغذیه متعادل و تکمیلی، تنوع ارقام و استفاده از ارقام پر پتانسیل میان رس، خاک ورزی حفاظتی و قیمت تضمینی متناسب با هزینه ها از الزاماتی هست که باید به اجرا در آید.

وی اذعان داشت: در استان خوزستان در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار تن ذرت دانه و حدود یک میلیون تن ذرت سیلویی و علوفه ای تولید می شود و در افق ۱۴۰۴ بر اساس برنامه ریزی انجام شده سطح ذرت خوزستان به ۱۵۰ هزار هکتار افزایش و تولید به حدود یک و دو دهم میلیون تن ذرت دانه ای و حدود ۲ میلیون تن ذرت سیلویی و علوغه ای ارتقاء خواهد یافت.

قاسمی نژاد اظهار داشت: در حال حاضر استان خوزستان حدود ۳۸ درصد ذرت دانه ای کشور را تولید می کند و در برنامه ریزی سال زراعی ۹۹ – ۱۳۹۸ سطح زیر کشت دانه معادل ۷۵ هزار هکتار برآورد شده که تا کنون ۶ هزار و ۱۱۰ هکتار معادل کمتر از ۸  درصد کشت شده است و این در حالیست که تاکنون حدود ۴۰ درصد تاریخ کشت توصیه شده سپری شده است.

وی تصریح نمود: با توجه به اهمیت رعایت تاریخ کاشت از یک سو و کشت سطح تعیین شده برای شهرستان ها به عنوان کف کار از مدیران محترم ستادی و شهرستان ها، مسئولین پرتوان مراکز خدمات و کارشناسان پرتلاش پهنه تقاضا می شود اقدام به باقیمانده سطح کشت در تاریخ کشت توصیه شده نمایند.

قاسمی نژاد با بیان  اینکه  یکی از دلایل عقب ماندن کشت نسبت به تقویم زمانی تاریخ کاشت عدم تامین کودهای فسفره و پتاسه می باشد افزود: با هماهنگی محققین تغذیه پیشنهاد می شود با توجه به شرایط از کودهای دامی توصیه شده براساس آزمون خاک از یک تا دو تن ( پوسیده غیر شور) و برنامه کودی تغذیه متعادل در صورت وجود کودهای فسفری و پتاسیمی استفاده از ۱۵۰ – ۱۰۰ کیلوکود سوپرفسفات تریپل و ۲۰۰-۱۵۰ کیلوگرم کود سولفات پتاسیم قبل از کشت ( اگر به صورت کودکاری انجام شود ۳۰ درصد می توان توصیه را کاهش داد) و از کود اوره در چهار تقسیط مساوی آب دوم ، ۴ تا شش برگی، ده برگی ( قبل از ظهور گل نر) و ظهور گلهای نر استفاده شود.

وی  با اشاره به اینکه  ۴۰۰ – ۳۵۰ کیلوگرم کود اوره برای عملکرد ۱۰ تن بلال است گفت: با توجه به عدم وجود کودهای فسفره و پتاسیمی در بازار استفاده از کودهای زیستی متناسب با هر مرحله رشد توام با کودهای اسید هیومیکی در سه تا چهار مرحله اصلی به همراه تغذیه تکمیلی توصیه می گردد.

قاسمی نژاد جهت تغذیه تکمیلی ذرت نیز توصیه کرد از کودهای فسفر بالا و اسیدهیومیک و جلبکی با آب دوم یا سوم ،کودهای آهن و اسید آمینه ریز مغزی در مرحله ۴ تا شش برگی  و کودهای بالنس نظیر ۲۰ -۲۰-۲۰ ( سه بیست) در مرحله قبل از ظهور گل نر و استفاده از کود پتاس بالا در مرحله ظهور گل نر تا پرکردن دانه استفاده شود.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

 


برای فرستادن دیدگاه خود بايد وارد شوید یا نام نویسی نمایید.