jahad_header (5)

افزایش عملکرد و کاهش ضایعات کشاورزی با جهش تولید در دیم زارهای خوزستان

افزایش عملکرد و کاهش ضایعات کشاورزی با جهش تولید در دیم زارهای خوزستان

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت:  باید عملکرد در واحد سطح را افزایش داده و راندمان و بهره وری را ارتقا دهیم همچنین ضایعات کشاورزی را باید کاهش داد یکی از طرح هایی که با این هدف به اجرا درآمده است طرح جهش تولید در دیم زارها است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، رییس سازمان در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی ایراد شد گفت: استان خوزستان دارای حدود دومیلیون هکتار مراتع و یک میلیون هکتار جنگل و ۱.۳ میلیون هکتار زمین زراعی و بیش از ۲۰۰ هزار هکتار زمین دیم، ۳۰۰ هزار هکتار شن زار است.

مجید نبی پور با توجه به اینکه حدود ۸۰ هزار نفر گندمکار آبی و ۴۰ هزار نفر گندمکار دیم در خوزستان فعالیت دارند افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان  خوزستان از شمال تا جنوب بین ۱۵ تا ۲۵ درجه تفاوت دما وجود دارد که  از نظر علم کشاورزی باید از این ظرفیت استفاده کرد.   

وی تصریح کرد: بین ۱۵ تا ۱۷ میلیون تن محصول کشاورزی در استان تولید می شود که ظرفیت رسیدن به ۲۵ تا ۳۰ میلیون تن  محصول در استان وجود دارد.

نبی پور اظهار داشت: نیاز ما به گندم کشور ۱۳ میلیون تن است که بیش از دو میلیون تن گندم در استان تولید شد و از این میزان بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن محصول خریداری شد.

وی با بیان اینکه مساحت زمین را نمی توان گسترش داد ادامه داد:  باید عملکرد در واحد سطح را افزایش داده و راندمان و بهره وری را ارتقا دهیم همچنین ضایعات کشاورزی را باید کاهش داد یکی از طرح هایی که با این هدف به اجرا درآمده است طرح جهش تولید در دیم زارها است.

نبی پور اضافه کرد: در گذشته کشاورزان هرساله یک محصول را در زمین می کاشتند که از نظر علمی درست نیست و باعث افزایش آفات و بیماری ها و در نتیجه کاهش عملکرد می شد.

وی تصریح کرد: از ۴ سال گذشته طرح جهش تولید در دیم زارها در سطح ۷ هزار هکتار شروع شده و در حال حاضر به ۱۲۶ هزار هکتار رسیده است.

نبی پور اظهار کرد: در این طرح گیاهان دارویی ، دانه های روغنی و  حبوبات به صورت تناوبی کاشته می شود و ادوات جدید ، شیوه های جدید و ارقام جدید گندم بکار گرفته می شود که در نتیجه منجر به افزایش عملکرد و جهش تولید می شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: در پاییز شیوه های کشت و نیاز تغذیه ای و نحوه کشت محصولاتی که از نظر علمی توصیه شده در قالب الگوی کشت بر اساس الگوی آبی که سازمان آب و برق تعیین می کند به کشاورزان توصیه می شود.

مجید نبی پور اضافه کرد : ۷۵۴ هزار هکتار گندم، بیش از ۴۲ هزار هکتار کلزا ، بیش از ۶۰ هزار هکتار جو و بیش از ۲۰ هزار هکتار چغندر و دیگر محصولات در پاییز سال گذشته کشت شد و بیش از ۵۰۰ هزار هکتار سمپاشی صورت گرفت.

نبی پور با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ هزار تن کود شیمیایی جهت کشت های پاییزه در سال گذشته توزیع شد اضافه کرد: برخی کشاورزان کود را دریافت میکنند ولی استفاده نمی کنند و زمین خود را اجاره می دهد و کسی که این زمین را اجاره کرده است کود را با قیمت آزاد تهیه می کند ک این مسئله باید کنترل شود.

وی با بیان اینکه ۱۲۰ مسئولیت بر عهده سازمان جهاد کشاورزی خوزستان است افزود: در بهار عملیات برداشت محصولات پاییزه آغاز می شود که کمباین های خوزستان جوابگو نیست بنابراین ۳۱۰۰ کمباین برای برداشت محصولات پاییزه در سال جاری به کار گرفته شد که بیش از ۲۵۰۰ کمباین مهاجربود و این کمباین ها نیاز به ضدعفونی و تنظیمات داشته است.

نبی پور تصریح کرد: در الگوی کشت تابستانه چهارصد هزار هکتار به  برنج ، ذرت و حبوبات تخصیص می یابد که بدلیل نیاز آبی سطح زیر کشت کاهش می یابد.

وی اضافه کرد: در حوضه کارون و دز محدودیت کشت برنج وجود ندارد و در حوضه مارون و کرخه بدیل کمبود آب مقرر شد بر اساس طرح معیشتی برنج کشت شود که بر این اساس هر کشاورز در این حوضه مجاز به کشت سه هکتار برنج است.

 


برای فرستادن دیدگاه خود بايد وارد شوید یا نام نویسی نمایید.