ارتقاء بهره وری آب و افزایش تولیدات پروژ ه های بهره وری بخش کشاورزی خوزستان
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: اولویت های احصا شده بهره وری بخش کشاورزی استان در جلسات مختلف استانداری مطرح شده و درنهایت پایین بودن بهره وری آب در بخش کشاورزی و پایین بودن تولید محصولات کشاورزی با توجه به پتانسیل و ظرفیت های موجود بعنوان پروژه های نهایی بهره وری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۳ معرفی شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، جلسه شورای هماهنگی مدیران بخش کشاورزی با حضور نمایندگان سازمان ملی بهره وری ایران، کمیته بهره وری وزارت جهاد کشاورزی ، سرپرست سازمان ، مدیران کل ادارات تابعه و معاون و مدیران سازمان برگزار شد
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان در این جلسه با اشاره به وجود۵ حوزه اصلی منابع آبی در استان گفت: جمع کل سطح اراضی آبی زراعی و باغی استان بر اساس سند سازگاری با کم آبی یک میلیون و ۱۳۲ هزار هکتار است.
حسین بهداروندی افزود: ۶۰ هزار هکتار سامانه نوین آبیاری در استان اجرا شده است و پیش بینی می شود در فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری ، ۲۴۶ هزار هکتار شبکه فرعی آبیاری و زهکشی اجرا شود.
وی به دارا بودن استان خوزستان در رتبه اول تولید گندم، نیشکر و گل مریم اشاره و اضافه کرد: در تولید ذرت علوفه ای، خرما و چغندر قند پاییزه نیز استان خوزستان رتبه دوم را داراست.
بهداروندی با اشاره به وجود ۳۰۰ تشکل کشاورزی محتلف در استان ادامه داد: ۹۵۰ واحد صنعتی طیور در استان و ۲.۲ میلیون تن ظزفیت صنایع تبدیلی در استان وجود دارد.
وی میزان تولید آبزیان در استان خوزستان را ۱۳۳ هزار و ۲۶۷ تن عنوان کرد و گفت:اولویت های احصا شده بهره وری بخش کشاورزی استان در جلسات مختلف استانداری مطرح شده و درنهایت پایین بودن بهره وری آب در بخش کشاورزی و پایین بودن تولید محصولات کشاورزی با توجه به پتانسیل و ظرفیت های موجود بعنوان پروژه های نهایی بهره وری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۳ معرفی شد.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان نیز اظهار داشت: یکی از کارهای لازم در بخش کشاورزی معرفی خطوط مقدم در امنیت غذایی و در صورت معرفی ، شناسایی بیشتر آنهاست.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالامیر رجب پور افزود: ممکن است کارکنان ستاد این خطوط مقدم را شناخته باشند ولی افراد در ستادهای میانی ، بهره بردار ان، کشاورزان و ... هنوز به شناخت آن نرسیده باشند.
وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی دستاوردهای خوبی را کسب کرده ایم و برای تداوم این پیشرفت ها باید ابتکارات و نوآوری ها را مدنظر داشته باشیم همچنین چرخه های موجود و موثر در بخش کشاورزی از لحاظ نرم افزاری، پژوهشی و سخت افزاری تا رسیدن به عرصه را به روز رسانی کنیم.