ارائه راهکارهای مقابله با شوری خاک و بهبود راندمان تولیدمثل گاومیش با استفاده از همزمانی فحلی
کارگاه آموزشی مدیریت به زارعی کشت پاییزه و مدیریت تولیدمثل گاومیش در شهرستان کارون برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، با حضور اعضای هیئتعلمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کارگاه آموزشی مدیریت به زارعی کشت پاییزه و مدیریت تولیدمثل گاومیش در روستای موران شهرستان کارون برگزار شد.
علیرضا جعفرنژادی عضو هیئتعلمی مرکز در کارگاه آموزشی بهرهبرداران کشاورزی ضمن اشاره به مباحث مربوط به مدیریتهای به زراعی از قبیل چگونگی مصرف کود، رقم مناسب و آرایش کشت گفت: بهمنظور مدیریت شوری خاک و کاهش اثر آن بر عملکرد و تولید محصولات، لازم است سه راهبُرد و راهکار به کار گرفت هشود.
وی افزود: استفاده از ارقام متحمل تر که نقش مهمی در کاهش اثر شوری دارند ،استفاده از آرایش کاشت مناسب مانند کشت روی پشته یا کف کاری و استفاده از مواد ضدتنش شوری شامل بذرمال های مؤثر، استفاده از مواد اسیدآمینهای، کودهای ریزمغذی آهن و روی و عناصر پرنیاز کلسیم و پتاسیم سه راهبرد مفید است.
در ادامه این کارگاه آموزشی باتوجه به پرورش سنتی گاومیش در منطقه و وجود برخی چالشها در ارتباط با تولیدمثل گاومیش، طاهری عضو هیئتعلمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز ضمن اشاره به برخی مسائل مربوط به مدیریت تولیدمثل تصریح کرد: لازم است گاومیش داران با درنظرگرفتن نسبت مناسب دامهای نر و ماده، تعویض بهموقع گاومیش نر و یا خرید آن از گلههای دیگر، مانع بروز همخونی در گلهها شوند.
وی افزود: استفاده از روشهای مختلف همزمانی فحلی برای تشخیص فحلیهای خاموش و پس از آن استفاده از تکنیک تلقیح مصنوعی راندمان تولیدمثل را بهبود بخشید.
شایان ذکر است است این کارگاه آموزشی در راستای طرح جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم با موضوعات مدیریت به زارعی کشت پاییزه، مدیریت تولیدمثل گاومیش در روستای موران از توابع شهرستان کارون برگزار شد.