jahad_header (5)

ارائه تسهیلات 4 درصد برای نخستین بار جهت توسعه گیاهان دارویی

 

ارائه تسهیلات ۴ درصد  برای نخستین بار جهت توسعه گیاهان دارویی

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: از اردیبهشت ماه سال جاری  برای نخستین بار به تولیدکنندگان گیاهان دارویی تسهیلات ۴ درصد ارائه می شود

 به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: رییس سازمان با بیان اینکه استان خوزستان با دارا بودن ۴ اقلیم مختلف آب و هوایی دارای بیش از ۵۰ گونه دارویی با ارزش صادراتی و بیش از ۳۰ گونه مهم قابل کشت و توسعه می باشد گفت: در سال ۹۹ سطح زیر کشت گیاهان دارویی  در استان یک هزار و ۷۰۰ هکتار  و میزان تولید ۲۸ هزار تن بوده که نسبت به سال پیش از آن ۳۰ درصد افزایش داشته است.

خدارحم امیری زاده  گونه های مهم گیاهان دارویی در استان را نعنا فلفلی، آلوئه ورا، شیرین بیان، رزماری، به لیمو، مرزه خوزستانی، گل گاوزبان، بومادران و ... عنوان و تصریح کرد: استان خوزستان پس از استان های خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان جایگاه سوم را در تولید گیاهان دارویی کشور دارد.

وی حمایت از تولیدکنندگان گیاهان دارویی را شامل پرداخت یارانه به تولیدکنندگان، تأمین بذر و نشاء مورد نیاز، تسهیلات و کشت های قراردادی دانست و اضافه کرد: طبق برنامه سه ساله که در جهت توسعه گیاهان دارویی برنامه ریزی شده توسعه گیاهان دارویی یک ساله و یک ساله های زراعی، گیاهان دارویی چندساله توسعه یافته ، گیاهان دارویی چندساله در حال توسعه و گیاهان دارویی مورد هدف در اراضی شیب دار و منابع طبیعی پیش بینی شده با توجه به تنوع آب و هوایی و تنوع گیاهان دارویی موجود و نیاز بازار، الگوی کاشت مشخص شده و طرح بر مبنای سطح کشت سالیانه و هزینه های اجرا و کاشت گیاهان دارویی هر پروژه ، اعتبار مورد نیاز برآورد گردیده است.

امیری زاده با بیان اینکه ۳ هزار و ۴۰۰ نفر به طور مستقیم در زمینه تولید گیاهان دارویی مشغول فعالیت هستند و بیش از ۵۰۰ نفر به طور غیر مستقیم در این زمینه فعالیت دارند اظهار داشت: در مناطق ۹ گانه ۴۸ واحد صنایع فرآوری و خشک کنی پیش بینی شده است.

وی به تسهیلات ۴ درصد که از اردیبهشت ماه سال جاری  برای نخستین بار به تولیدکنندگان ارائه می شود نیز اشاره نمود و گفت: متقاضیان کشت گیاهان دارویی برای دریافت تسهیلات می توانند به سامانه سیتا مراجعه و فوراٌ تسهیلات دریافت نمایند.

امیری زاده ادامه داد: تسهیلات صنایع فرآوری از ۴ درصد تا ۱۴ درصد در نظر گرفته شده که شرکت های دانش بنیان و نوآورانه با اولویت از تسهیلات ۴ درصد برخوردار می شوند.

وی اظهار داشت: دزفول، باغملک، ایذه، اندیمشک، شوش، حمیدیه، کارون و شوتر از جمله شهرهایی می باشند که درآن کشت گیاهان دارویی صورت می گیرد.

امیری زاده در پایان اضافه کرد: کشت چای ترش در سال های اخیر در شهرستان های استان ترویج یافته به طوریکه کشت این گیاه دارویی امسال با استقبال متقاضیان در شهرستان های کارون، حمیدیه، اهواز، رامهرمز، آبادان ، شادگان و خرمشهر روبرو شده است.

 

 


برای فرستادن دیدگاه خود بايد وارد شوید یا نام نویسی نمایید.